Sunday, 18 June 2017

Temuduga UKM

Assalamualaikum..
Hai !!


Salam Ramadhan gais. Baru sekarang boleh update haih dah abis matrik pun 'busy' gak hihuhi. Lepas ayah aku potong internet kat rumah ni, laptop dipandang sepi jelah. Wifi maxis pun hidup segan mati tak mahu je haih.


So, haritu lepas member kecoh2 pasal check temuduga ni aku pun nak tau gak aku dapat ke tak interview ni kan. Mula2 masa isi UPU aku memang tak nak amik pun course yang ada interview yelah akak nervous dik non. Tapi disebabkan nak mohon gak ukm ni pastu nak jugak merasa kena interview kan hahaha mohonlah jugak. 


Lepas je check, tengok2 aku dapat interview kat ukm course biomed. masatu perasaan rasa bercampur sebab aku rasa takut nak pergi interview. aku cakap kat member yang aku rasa tak nak pergi tapi kena brainwash pulak dengan member "ko tau orang lain nangis tak dapat interview tapi ko tak nak pergi pulak!" okay okay yelah.


berbekalkan ilmu yang sir dinamika aku bagi masa kat matrik tu (okay tetiba rindu sir pulak ekekehe), aku pun siap2 lah buat dokumen bagai ni (halah takdelah dokumen apa buat CV je hagaha). sampailah masatu hari rabu kot (sabtu aku iv) aku baru nak google tips interview ni. okay gais selama ni aku siap siapkan semua aku tak rasa mende pun tapi lepas je google aku terus cuak like omg seketul ain nak g interview!


aku iv kat ukm kampus kl. oookkaayy dari jb ke kl okkkaayy. ayah aku sampai suruh aku pergi kl naik bas je beb sedihnya hahahgaha tapi last2 pergi satu family gak. sampai rumah maklong aku kat semenyih kul 2 pagi (bertolak lepas berbuka) pastu kul 8 pergi kl. interview start kul 8 tapi kitaorang gerak kul 8 aih biasalah ~


sampai je ukm peh ramai gila noks orang. course yang paling ramai orang course akulah. dekat 200 students. aku ingatkan nak interview untuk doktor sebab panjang nau beratur nak daftar :') akak2 yang incharge pendaftaran untuk course lain rilek je tapi course biomed haa kau 3 kaunter bukak uhuhu


tunggu punya tunggu sampailah turn aku. masuk bilik iv dalam 3 orang. sebelum masuk bilik tu aku ada gak jeling orang sebelah. ternampak sijil spm dia peh beb straight A's. tengok orang sebelah lagi pulak dia pernah sekolah kat TKC. aku kat tengah ni berhuhu jelah uhuuhuhhhu


interview was okkayy takdelah serious mana panel ittew so its okay. hahah tapi kalau dah seketul ain memang cuak, cuak jugak. tergagap2 aku nak jawab hahahah dem. habis interview je aku dah rasa lega gilaaa dah tak pikir dapat ke tak janji habis! tak dapat pun takpelah yeah you know pesaing ramai.




ramai jugak student kmj yang aku jumpa kat situ. kebanyakan course aku jugak. habis je iv pe lagi balik ah taapiii sempat lagi kitaorang pergi quill city mall tu hahaha adik aku ah ni sibuk. selagi tak dapat pergi selagi tu dia bising. lepastu terus balik jb. sumpah penat dengan puasa lagi tapi takpe dapat jugak jenjalan keyell ayee


20 hb ni result pspm 2 keluar, berdebar pulak. harap2 result tu mencapai apa yang aku target. InsyaAllah amiin. Good luck! ❤

Thursday, 18 May 2017

End of matriculation program

Assalamualaikumm..
Hai!!


Alhamdulillah aku dah habiskan program matrik dengan jayanya acewah haha. Tak sangka aku dapat mengharungi liku-liku kehidupan di matrik selama 10 bulan ni (acewah lagi) so kepada junior2 yang bakal masuk matrik tu lagi2 kmj good luck ye insya Allah dipermudahkan :)

Dah 2 minggu aku duk rumah lifeless sungguh hidup gua sekarang nih. Bagilah gua chance nak throwback sikit. A little throwback doesn't hurt kan? hehehehhehe

aku ingat lagi masa mula2 masuk kmj sedih gaklah sebab first day puasa tak dapat puasa dengan family. tapi nasib baik kat kmj raaamai budak sekolah aku gak hehe takdelah rasa macam alone sangat. seminggu untuk mppb memang memenatkan dengan masa puasa lagi memang koyak habis pastu mulalah nak homesick bagai :')

aku kira bertuah gak sebab dapat satu praktikum (kelas) dengan roommate aku wuhuu. tapi tak lama sebab aku tukar modul ehehe. roommate aku punya bebel "ala ain ni kenapa tukar modul blabla nanti kan kita boleh belajar fizik sesama blabla" hahahah! 

and yup this is my classmates, MT 8 :)







member2 kuliah sayaa (could u find wheres my lecturers? hehe)


with our computer science lecturer, sir Jamal 


sir Hisham, our English lecturer


Puan Hidayah, our math lecturer


and lastly of course roommates kesayangan hamba hehehe


Dah nak habis sem 2 baru dapat amik depan pintu masuk ni hahah adoi aku pikir dah tak sempat nak amik tapi pastu classmates ajak 😘


Terima kasih diucapkan kepada semua individu yang pernah membantu diri ini secara langsung atau tidak sepanjang saya berada di KMJ sesi 16/17. Jasamu akan ku kenang. Terutama sekali buat pensyarah2 yang pernah mengajar hehe terima kasih! Tak lupa juga buat classmates. Aku doakan korang berjaya dunia akhirat insya Allah. Ada jodoh kita jumpa lagi 😄

-END OF MATRICULATION PROGRAM 2016/2017-




p/s: Tetiba sedih pulak tengok gambar mt8. Gambar kitaorang je dah 500++ dlm phone :')
Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.