Thursday, 31 May 2012

Hang Out with My Friends !!

Hye !!



* Gambar diatas tiada kene mengena *

Semalam aq hang out ngan kawan kawan aq kat jusco. Saje saje nak mengisi masa lapang lah sangat.. Drpd dok kat umah terperap jek baik keluar baru best.. Semalam nabiha yang amik aq pergi jusco. Aq ingat si fatin tu x datang sbb dye ckp ade hal lah itulah inilah. Last last aq nmpk dye kat dlm kete nabiha. Macam keling betullah budak nie -,-'


Korang bayangkan seat belakang kete nabiha 4 orang duduk. Huhh terasa sempit nyerr. Tp nasib baik bontot kte orang kecilkan. Hahaha ;P  Sampai je jusco kte orang tunggu shida ngan shafieza kat baskin robin. Lepas dye org smpai je kte orang terus tempah tiket wayang. Nak tau kte orang tengok citer ape ? Tengok bawah la



Cerita dye boleh laa tahan. Memang kelakar giler citer nie. Memang berdekak gilerr !! Aq rase smpai nk terkencing kot aq ketawa. Dah la dlm tu sejuk giler. Kira boleh tahan lah klau smpai seat habis wow.. Kte orang nie pon kira tempah awal lah nie. kul 10.45 kot kte orang tempah. Citer nie start kul 2.15 ptg. Masa Shamin nak beli tiket nie, dye beli pada pukul 1 ptg tu pon tinggal satu seat je. Mmg rezeki shamin lah kiranya..


Masa nak tunggu citer tu start aq ngan nabiha pon gi jalan jalan. Yang lain pegi main game. Serius mcm budak kecik. Hahaha :D Aq ngan nabiha pon pegi harris. Apalagi klau bukan cari novel kan. WAJIB !!  Itu benda wajib klau smpai harris. Lepas pegi harris kte org peg balik panggung wayang sbb nak jumpe family nabiha. Masa tu pulak family nak tengok citer Hoore Hoore. K aq mmg nak tengok citer tu sebenarnya. Habis yang lain semua x nak. Najiah ckp patriotik sangat. Kfine. Smpai sana aq pujuk nabiha nak tengok citer tu. Biha pon ckp okay aq terus beli tiket. Teruk giler kan aq..


Kte orang duduk depan family nabiha. Serius x ramai orang kot tengok. Depan aq semua x de orang. Tapi citer dye the best. Kelakar pon ade.. Hahaha :) Sebenarnya aq tengok nak tengok citer tu sbb akim.. Hohoho hensem giloo dye dlm citer tu :P *gedik*   Lepas je citer tu abis pastu tengok citer Aku Ada, Kau Ada pulakk.. Lepas citer tu habis kte orang pegi makan then harris balik. Aq x kisah pon ulang alik pegi harris sbb aq SUKA !! Hahaha :) Apa apa jelah.. Lepas tu The End.. Hmm aq baliklah lepas tu. Mmg best lah kali nie hang out. Lain kali bole keluar lagi. Hmm.. Kbai ^^

Tuesday, 29 May 2012

Exclusive Giveaway by Cik Bunny

Hye !!




"Giveaway ini dianjurkan oleh Inspire Bunny ditaja bersama NMA ShopButikpinkkuBunny Inspired dan Heart Inspiration (boutique) "


Tag : Nabiha Azriana

Contest Blog Saya Superb Cun

 Hye !!



Nak join KLIK SINI laju laju tau :)

Tag : Nabiha Azriana

Random Giveaway by Cik Fie

Hye !!



Jom join ramai2 seperti banner diatas. Sape yang nak join boleh  KLIK SINI.

Sunday, 27 May 2012

Cerita Budak Blur

Hye !!



Gambar kat atas x de kene mengena :P. Sekarang aq nak citer sikit pasal budak blur nie.. Budak blur ?? Siapakah ?? Hahaha :) sape lagi klau bukan aq. Tak tahu ?? Sekarang anda tahu..  Sebenarnya hishh aq baru tau yg aq nie blur. Tak percaya ? Bace nie..

 Aq : ayah nnti kte nak beli correction tape tau.. correction tape kte dah abis dak lelaki kerjakan..
Ayh : Hmm...
Aq : Kte beli kat tmpat biase jelah.
Ayh : Hmm...
Aq : Pakai kad nie ye yah dpt diskaun 10 % tau
Ayh : Emm pkai jelah
Aq : ayh klau 10 % drpd Rm 2 dpt berape hah ?
Ayh : klau 10 %... hmmm 20 sen lah
 Aq : hahh 20 sen ?! Biar betul..
Ayh : emm yelah 20 sen
( lepas tu aq pikir pikir balik.. aq tnye ayh aq balik )
Aq : betul ke 20 sen yah ??
Ayh : Iyalah 20 sen
( aq pikir pikir lagi.. tingg !! Aq dah dapat dah )
Aq : haahhh!!! Kte dah dapat !! makne nyerr 2 hinggit tu tolak ngan 20 sen dapatlah  rm 1.80 sen eh?
Ayh : Yelah abis tu.. rm 1.80 sen lah..
Aq : Alah kte ingat bayar 20 sen jek..
Ayh : ade ke??

Hahaha itulah citer nyerr. Nampak sangat aq blur atau lmbt pickup. Nie baru 1 cerita sebenarnya banyak lagi cerita ke'blur'ran aq.. Penat menaip.. ngantok nyerr.. okaylah bye korang ^^


MidYear Giveaway by Pieyza and Yana

Hye !!




Sekarang ramai pulak yang buat giveaway nie.. Mentang mentang cuti sekolah belambak giveaway kat merata rata tempat.. Hihihihi :) Hari nie aq join giveaway drpd Pieyza and Yana.. Jomlah join !!


Midyear GiveAway ini diajurkan oleh Pieyza and Yana . Syarat-syarat sangat senang :D Jemput join semua..


Tag : Nabiha Azriana

Saturday, 26 May 2012

Akhirnyaa Exam habis jugakk !!

Hye !!



Nampak tu sempat lagi aq amik gmbar.. :P

Akhirnya habis jugak exam setengah tahun nie.. Semput aq 2 minggu pereksa. Huhhh... And now kita enjoyyy... Cuti !! Best nyerrr ... Hishhh x tau nak cakap apalagi.. Huhhh satu lagi masalah. Tak abis abis masalah. Aq takut keputusan aq teruk drpd yang lepas..  Aq dah dapat dua subjek. Hmmm... mengecewakan aq jugak lah. Subjek apa?? Mana boleh bagi tau.. Hahahaha :)


Sekarang aq tengah sakit hati ngan Nabiha sbb x habis2 ngan budak capital H tu. Ishh benci giler aq !! Aq x suke dye pon.. Eh eh lari tajuk pulakk. Nabiha punye pasal.. :P




Inilah keje nyer bila x de keje... Ada paham ?? Baguss.. Terpancar muka kegembiraan x terhingga tu... hahaha :D  Haihh , rindu nyerrr.........

Apa apa pon selamat bercuti aq ucapkan.. Korang cuti kat mane ?? Aq ?? Emm entahla.. Aq rase x gi mane mane kott.. Lain lah mcm korang kan. Emm kbai ^^ 

Saya Nak Header by AkmaDanira

Hye !!



Ciri header :  

Tajuk : Ain Anuar
Kata-kata : http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com
Warna : purple
Saiz ; bebas
Doodle : Tak nak


Sape yg nak join segmen nie boleh klik sini

Kbai ^^

Thursday, 24 May 2012

Contest ke-2 by Aien Story - Contest Senyuman Menawan Hati

Jom join !!


Assalamualaikum...
Hye !!


Ini merupakan contest kedua drpd  aien story. Aq join .. Tajuk pon dah menawan hati aq nie ^^ 
Ehem ehem apalagi joinlah... >>KLIK SINI<<
Ini pulak gambar yg 'menawan hati' aq.. Hope aien menawan hati tengok gambar nie :)



* adik 'kesayangan' ku*



* me & my brother*


Kbai ^^

1st Giveaway by Nabila Medan

Jom Join !!


Assalamualaikum...
Hye !!




Hadiah pertama lomo bebb !! Apalagi jomlah join !! >>KLIK SINI<<

Tag : Nabiha Azriana Farahin

Monday, 21 May 2012

Broadband

Jom join !!
>Simple Giveaway by Atirah Hayati & Siti Syazwani<



Assalamualaikum...
Hye !!



Yeahhhhh!!!! Heppy nyeeeerrrrr!! Weheeeee!!  Ehem ehem sorry sorry excited pulokkk.. Okay klau u ollss nak tau sekarang nie i dah on9 pakai lappy i tau.. hehe :P Sebenarnya dah lama beli lappy nie tp x de broadband. huhuhu sedih betol. Tp thanks mama sbb belikan. hehehe heppy nyerrrrr !!!!


Sebelum2 nie pkai komputer on9. Sekarang aq dah lappy dah. Dulu teringin sangat nak dengar lagu kat dalam blog sndiri. Sekarang udah dapat dong !! Kalau kat komputer x de speaker. Tu yang xleh dengar org nyanyi.. Semalam punyelah excited smpai bukak2 je utube terus search super spontan. 1 jam aq tengok super spontan dlm utube. Biase lah umah aq nie mane ade astro warna. Youtube jelah jadi penyelamat  :)


Sorry lah klau entry kali  nie jakun sikit. Hahaha :) mmg jakun ponn.. Orang baru dapat online pkai lappy. jakun sikit... jangan marah :)


Kbai ^^

Saturday, 19 May 2012

1st Giveaway by Syakilla Syed Alwi

Jom join !!


Assalamualaikum !!
Hye



Nak join ??

Tag : zana & biha & farah

Sunday, 13 May 2012

Happy Mother's Day

Hye !!




Hari nie merupakan hari ibu sedunia.. Emm mmg lah. Semua orang tau. K aq dah meraban. Hahaha :)  Sebenarnya aq tengah penat giler sebab aq pegi jucso drpd kul 10 smpai kul 2 ptg dgn mama kesayangan ku :*  Takpelah x kisah ponn sbb dapat sehari suntuk ngan mama ku :)


Td mak aq belikan aq kasut baru.. Wehee, sepatutnya aq yang beri mama hadiah nie terbalik pulakk. Sorry lah ma , kte x leh nak beli ape2 untuk ma pon. Hehe sbb x cukup duit & x tau nk beli ape :) Tp mmg best pusing2 satu jucso ;)  * urut kepala.   Emm ade satu ucapan untk mama...


'Adalah saya, Ain Najiha Bt Mohd Anuar, ingin mengucapkan Selamat Hari Ibu kepada ibu-ibu di Malaysia & mama ku , Nor Rosni , selamat hari ibu ma. I love You So Much :* 
Tak lupa juga Selamat Hari Jururawat pada mama yang disambut pada hari semalam :D '



Ehem ehem dah mcm ikrar lah pulak. Apa apa pon iluvusomuch ma <3
Kbai ^^

Friday, 11 May 2012

Happening Day

Jom join !!


Assalamualaikum...
Hye !!



Sorry lah kalau dah lame x hapdett.. Busy + malas nak update blog. Sekarang dah nak periksa, lagi malas aq nak update blog. Korang doakan aq supaya dapat cemerlang dalam peperiksaan setengah tahun ini. Aminnn....


Sekarang aq nak citer apa yg terjadi pada hari ini. Tadi waktu yg pertama adelah sains. Kte org kene discuss pasal air. Apa itu air ?? Grup aq pon watlah bla..bla..bla.. Pastu cikgu nak tengok hasil keje.. Bila cikgu tengok, cikgu ckp yg grup aq nie x de idea nk wat bla..bla..bla.. Aq pon dah x ingat ape cikgu ckp. Kecik hati aq bila cikgu ckp mcm tu bebb.


Lepas sains je semua ahli kumpulan aq monyok semacam. Aq pon malas nak pikir serius hal tu walau pon hal nie mmg serius. Kesah pulakk aq..


Masa PJ pulak aq mmg nak hilang kan stress pasal td. Kteorg main bola beracun. Masa balik, lepas solat asar , zana bawak satu botal mineral. Aq tengok penutup dye berlubang. Shusshhh... *mcm tu ke bunyi air??   Zana sembur aq dgn air tu. Bapak ah aq ckp. Klau nk sembur ckp dulu. Aq pon rampas balik botol air tu, lepas tu aq sembur dye balik.. Hahaha padan muka :P


Keluar dari sekolah jiah pulak sembur aq. Basah kuyup aq !! Aq tnye zana ape motif dye wat semua nie. Dye ckp saje.. Perghh kalau boleh satu kelas main sembur2 air.. Best gilerr aq ckp. Mmg sporting giler. Klau kelas aq mmg nak kene marah ngan ketua/penolong kelas. Hishh boring betul lah kelas aq.. Lepas tu aq terus lupa pasal tadi. Seronok sngt main air.. hehehehe :) mcm kanak2 ribena..


Huhh okay lah. Penat tgan nak menaip nyerr.. Kbai ^^

Sunday, 6 May 2012

Simple Giveaway by Atirah Hayati & Siti Syazwani

Assalamualaikum...
Hye !!



Apalagi jomlah join !! Jangan lupa  KLIK SINI !! Cepat cepat. Klik jgn x klik.. :)

Tag : nabiha & zana

Thursday, 3 May 2012

Segmen Pantas : Header Percuma | Bahagian 1

Assalamualaikum...
Hye !!



Cepat cepat !! Segmen nie habis pada pukul 11 malam.. So, apa lagi KLIK SINI cepat !!

Ciri-ciri header yg ain nak : 

Tajuk : Of course lah 'Ain Anuar'
Description / Ayat / Kata alu-aluan : 'http://ainnajihapunyeblog.blogspot.com'
Font :  Pada tajuk nak font 'lemons can fly' Untuk ayat 'the only exception'
Warna : Mestilah 'Purple' Code nyer : '9933CC' untk tajuk. Ayat : 'hitam'
URL Gambar doodle : http://1.bp.blogspot.com/-fHya6UbhdFk/TppsnpF8VTI/AAAAAAAABBQ/MnFcmAR3KOQ/s320/pink+girl.jpg


Thats all... Huhh penat nak menaipnyer.. Okay bye ^^

Tuesday, 1 May 2012

Mega Simple Giveaway by Sha and Nabila

Assalamualaikum...
Hye !!


Nak join jangan lupe klik sini !!
Lebih 60 hadiah menarik untuk dimenangi !!
Jomlah join...
Tarikh tutup : 15 / 5 / 2012

Tag : Nabiha & Azriana
Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.