Saturday, 30 June 2012

Malam Yang Boring -,-

Assalamualaikum...
Hye...


Hai korang.. Ohh sungguh tak bermaya aku hari nie. Boring giler tau tak. huhh.. Sakit tangan aku menaip kerja kursus sejarah. Sekarang pulak hapdett. Dah penuh spider aku tengok. huhh sabar jelah. Emm.. aku tak tau nak tulis ape ? Mesti korang pon boring kan. Kalau aku post je mesti tak tau nak post apa kan. Sabar jelah okey ;) hmmm.... So, sekarang aku kan tunjuk kat korang album lapuk aku.*tiup habuk*. Jom cekidout......




Korang percaya tak yang dalam gambar tu aku.. Muka memang tak sama langsung kay. Tolonglah percaya :D # patung kat atas tu aku syg giler. tp skarang dah terkeluar isi perut :P


with my 'abg sedara'


Hahh ini baru lah nampak macam aku kan ? Anak harimau tu pun sibuk nak ambik gambar :P with my adik.

Tiga tahun kemudian...


Putrajaya :D


Thats all guys.. Mata dah nak tertutup. Ngantuk giler.. Sebelum tu followlah saye di twitter KLIK SINI ;)
Kbai ^^

Tuesday, 26 June 2012

Dear Friends :')

Assalamualaikum...
Hye !!


Dear Friends ,
Aku rindu korang giler tau tak ?  Korang tak tau ? Emm tak pelah. Lagi lagi budak yang selalu jauh dengan aku. Serius rindu giler !!  Najiah , aku rindu kau tau tak ?  Huhh rindu setengah mati bebb. Tapi aku belum mati lagi lah :) Aku ingat lagi masa kita mula mula jumpa dulu. Memang kita kamceng giler. Otak pon sama sama mereng. Hahaha :)


Aku ingat lagi masa kita baca novel. Masa tu rasanya kau baru nak mencuba baca novel tebal. Tak salah aku novel ' Bini Aku Tomboy Ke ?'. Serius kelakar giler. Masa tu pulak cikgu rohaida tengah bercerita cerita hantu. Kitaorang nie pulak tak berminat nak dengar so apalagi baca novel lah. Bila baca part yang kelakar, kitaorang ketawa tak hingat dunia kott. Orang lain tengah syok dengar cikgu cerita, kteorang tak hingat dunia ketawa. Kalau korang nak tau buku tu kteorang kongsi dua orang. Hahaha macam apa je. 


Aku nie jenis yang kuat ketawa. Kalau orang rasa benda tu tak kelakar, tapi bagi aku benda tu kelakar. Emm entahlah aku pon tak tau. Bila kau buat kelakar aq ketawa. Bila aku buat kelakar kau pulak ketawa tak hingat dunia. hahaha :) Aku memang tak boleh lupakan semua tu. Tapi bila sekarang aku harus pendamkan semua tu sebab aku dengan kau dah tak sama kelas. Hishh asal kau masuk RK2. Kalau boleh semua yang aku rapat semua masuk RK2. Aku je tertinggal masuk kelas RK1. Huhuhu sedihh betul :'(


Hmm..Korang jelah best friends aku. Masa kat sekolah rendah dulu aku tak berpeluang nak mengenal best friends aku sendiri. Yaa dulu aku tak rapat lagi dengan nabiha dan azriana. Ada yang menghalang aku untuk ber'bestfriends' dengan nabiha dan azriana. Tapi aku sendiri faham kenapa kita dah tak macam dulu lagi. So, aku tak kisah sangat laa weii.. Tak payah buat muka selenga laa.. Buruks tau tak. Hahaha :D  Tak payah sedih sedih sangat. Aku just nak luahkan perasaan. Hohoho :P Kbai :P



Dari kiri najiah, farahin, nabiha, azriana, aku, shamin
Jiah ko x payah nk malu sgt. Yg ko pegang tu handphone aq jugak :P





Sunday, 24 June 2012

Segmen : Team Follow Back by AmerCorner

Assalamualaikum...
Hye !!




Ditag oleh kawan 'baik' ku yang sememangnya baik.. Hehehe :P Jom join sebelum 30 june 2012
Follower sekarang : 86 org

Thursday, 21 June 2012

Segmen : Tambah Follower Blog

Assalamualaikum...
Hye !!




Jomlah join sebelum 24 jun 2012

Sunday, 17 June 2012

Kisah Hati :3

Assalamualaikum...
 Hye !!


Kisah hati ? Dah macam lagu pon ader kn ? Mula mula aq tak de idea nak tulis ape. Tapi disebabkan dah lama tak update blog so terpaksa aq menulis balik. Sekarang alhamdulilah aq dah bebas drpd peperiksaan setengah tahun. Keputusan agak mengecewakan. Sekarang juga aq dah bole baca novel balik. Betapa gembiranya aq rasa .. Hahaha :D

Berbalik pada tajuk. Sekarang .. *dah bape banyk kali aq ckp sekarang ? *  Okey , kawan2 aq sekarang nie dah pndai nak suka kat seseorg lagi2 nabiha opss*  jgn marah ye kwn :)  Budak nie pon dah suka nak menyakat aq yang aq nie menantu en. haus opss* Aq x suke budak tu okeyy. Rasanya aq dah muak giler dengar nama budak tu. Zana pon same. Suka sebut nama budak tu. Aq rasa sudah2 le tu kan. Kesian bapaknyer asyik terbatuk2 je. Ada org dok sebut2 ;)

Nabiha suka seseorg. Mr.N orang nyerr. Dekat sekolah pon aq dah muak giler dye asyik dok citer budak tu. Ape best seyh ? Biha ckp dye senyum comel. Drpd jiah turun kat biha pulak ckp budak tu comel. Hishh pelik lah aq. Aq taulah aq nie jenis yang besi drpd budak lelaki. Hohoho *jahat*  Besi lah sangat. Nak kata mr.N tu hensem, boleh laa. Nak kata senyum dye comel.. emm aq sendiri pon x prnh tengok dye senyum. K aq ketinggalan. Jiah sendiri terkezutt bile biha ckp aq x prnh tengok budak tu.

Zana pulak nak kata suka x lah kott . Dye minat kat sorang abg tu. Umur dye rasanya 18 tahun. Ada ke hari tu dye nmpk abg tu kat sekolah, zana pnye excited ,tahap gaban betul. Lepas tu nmpak aq je mesti dye cerita pasal abg tu ade kat sekolah. Aq pon just angguk2 jelah bile dye ckp. Tak de mood nak dengar semua tu.

Kisah aq pulakk ?? Sorry mane boleh. Karang macam2 biha panggil aq. Cukup2 la dye panggil aq menantu en. haus. Ingat aq suka ke ?  Kbai ^^

*Tiga Diva Semasa* ;)


p/s : keje skola banyak giler bole x. aq sempat lagi update blog.. kuikui ^^

Sunday, 10 June 2012

Segmen : Pencarian Blogger Follower Bawah 500

Assalamualaikum...
Hye !!



Follower ain sekarang ade 61 orang. Sikit kan ?

Saturday, 9 June 2012

Middle of The Year Giveaway by Izzah And Amira

Hye !!



-KLIK SINI-

Senarai sponsor :


GadisIntanMenaip.bs.com -2x Header
Miraahussin.bs.com -3x Header
ErinKahar.bs.com -1x Doodle
Zaralyla Shop -3x Doodles
Bags Aholic -2x TopUp RM5
Handmade by Zliah -1x TopUp RM10
ShawlToLove -1x Voucher RM5
Dazzling Lens -10x Voucher RM10
Pink Lemon Closet -2x Voucher 5%
Sweetie Pretty Lens -5x Voucher 10%
De Closette -5x Voucher 5%
S h i d a h Tupperware -5x Voucher 5%
Azy Collection -5x Voucher 10%
LoveBag LoveBag -1x Voucher RM30
N.N.R Online Shop -1x Cincin
D'Golden Apple -1x Bawal Rose, 1x Bawal Lily & 1x Bawal Printed
Dee's Closet Shop -1x Rantai
Momo Chan Collection -1x Cincin
CAAH Mini Shoppie -1x Selendang & 1x Cincin
WeSellAlmostAnythingBaby -1x Lens
La Dva -5x Mix Shawl
Tudung Lovely Strawberry Collection -3x Tudung
Fluffy Bunny Haus -2x CD'S
Arissa Felt Craft -1x Keychain Craft Name
Dyanuraz Collection -6x Tudung
Iris Raudhah Collection -1x Jam Tangan Kristal
HaiLady CuteStuff -1x Jam & 1x Tudung Bawal
Mustachic -2x Handmade Sea Catcher
Vintage Instinct -1x Bag & 1x Rantai
Miss Qi Closet -2x Navy Dress
Perfumes -2x Dubai Perfumes Worth RM50
Hotz Mumma -2x Brooch
ScarfSweetHoney -1x Shawl
Little Panda FeltCraft -1x Keychain Craft
Mizna Online Shop -2x Tudung Bawal & 2x Inner Bunga
DarlineBoutique.bs.com -3x Dress (Hijau, Merah & Hitam)
PinkUmmi -6x Apam Polka Dot
SweetyBeautyShoppe -1x Tudung Bawal
Blog StoryCikHoneyBee -3x Voucher RM5 pembelian DVD Korean 


ID FB : Ain Anuar
ID blogger : Ain Anuar

Friday, 8 June 2012

Maru The Cat

Jom join !!
-LOMO Giveaway-
-Giveaway by Nabila Medan-
-Mega Tech Giveaway-


Assalamualaikum...
Hye !!


Maru The Cat ? Mesti korang pernah dengar nama nie kn ?  Maru nie seekor kucing yang sangat comel, gebuss, dan sewaktu dengannya.. Hihihi macam aq lerr... Tadi masa aq tengah godek godek fb aq then terjumpa lah fanpage KPK. Pastu dye ade post pasal Maru nie dlm BLOG dye.. Serius comel giloo ^^ Jom tengok gambar dye ---->

Ohhmyyy..... aq nak pengsan tengok gmbr nie...

Miaawwww !!!

Ahhhh.... Tolong sayaaaa !!


Itulah sikit gambar dye.. Sebenarnya banyak lagi. Tapi cari kat google lah. Maru nie pon ade fanpage tau -->Fanpage . Perghh aq sendiri pon x de fanpage.. huhuhu... Nie pulak blog dye--->BLOG .Tapi dalam bahasa jepun. Jangan risau ade translate. Faham faham jelah yerr ~



Bye.. bye~~~


Thursday, 7 June 2012

Nikon Giveaway by Ieqah Blog Gajah

Hye !!




Saya join Nikon Giveaway by Ieqah Blog Gajah kerana saya teringin sangat nak nikon pendrive tu. Saya nak  dalam satu pon jadi lah koleksi drpd nikon. Geram tengok nikon pendrive tu. Comel sangat. Kalau saya dapat tu, saya rasa saya dah melompat lompat mengalahkan beruk kat zoo kott.. Hahaha :)  Selain nikon pendrive tu, ada lagi hadiah dia yang menarik tertarik kau mmg Boom !!  Hehehe ;) Sebab nie lah saya join giveaway by Ieqah. ^.^v  Harap harap menang. Amin...

Wednesday, 6 June 2012

Hidup Kartun Menjadi- jadi

Hye !!


Sebelum tu klik sinisini dan sini dulu. Dah ? Terima kasih banyak banyak.. hehehe :3  Semenjak dua menjak nie aq asyik tengok citer kartun. Itulah kerja nya. Duk umah tak de buat ape ape. Kerja rumah tolak ketepi dulu.. *nnti bila dah naik skola baru nak buat, perangai*  Aq suka tengok bukan kat tv tp kat youtube.. Haha best bile tengok tanpa mendengar orang tu bercakap. Muehehe.. tak payah dengar orang tu bercakap tengok subtititle pon dah cukup. Nak tau aq tengok citer ape ? tengok bawah oke...




Aq memang giler tengok citer nie.. Hahaha macam budak kecik kan ? K memang aq tau aq mcm dak kecik.. hikhok :3  Setiap hari klau boleh aq MESTI tengok citer nie. Knape ? Emm entah la aq rase best sangat tengok. Lagi lagi kalau yang live action.. Weee... hensem gilooo ^.-v

Selain conan, aq juga suka kartun nie.... ----->


Klau doraemon aq jarang tengok. Setiap hari sabtu je aq tengok. Tapi klau sebelum2 nie, sebelum gi sekolah mesti aq tengok doraemon. Tapi indonesia punye. Hehehe.. Aq mesti berkerut2 dahi dulu pastu baru aq paham apa yang dia orang cakap. Hahaha :D  Untung laa sekolah petang kan..


Sampai sekarang aq still beli komik conan tu.. Kalau doraemon aq dah berhenti beli. Tak nak nnti mak aq bebel asyik2 doraemon jek.. otak pon mcm doraemon. Hmmm.... okay lah aq nak sambung tengok citer conan dulu.. chaoww. Bye ^.^ v

p/s: hidup menjadi- jadi ^^
  

Tuesday, 5 June 2012

Segmen Doodle part 2

Hye !!



Sebelum tu klik sini dulu.. Klau sape sape nak join lah.. Klau yang nak join segmen diatas pulak boleh KLIK SINI. Kemungkinan segmen nie habis esok pagi. So, sape yang nak join tu cepatlah ye..

Nama : Ainanuar
Warna baju : purple
Warna seluar : putih

Tag : 
Awak | Awak


Monday, 4 June 2012

Awesome Giveaway Dunia Sebenar Shida

Hye !!



Senarai sponsor :


E'S OnlineShop (21)                      - OdahoneBiz (105)  
Muhammad Saiazuan (1875)        - Lyssa_Secret (50568) 
Fiz Graphic (7680)                         - Arol Mubin (1584)  
Nur Damia                                     - Arra Ahmad (2323)   
Zinnia Z A Shop (FB)                     - IntanBerlian (1320)   
Nakira's Collection (FB)               - Qatratun Al-Khairi   
Qat_Bawal Shop (8)                       - Eza_stories   
Irwani Zulkifli                                 - Eqbal Zack (6010)   
Nurul Yui (2270)                             - Bui Junaidi (1332)   
Nur Athirah (575)                           - Puan Azizah (3852)   
- Eca_Dwinky Asha (1233)               - Ain Zulaikha (3666)   
- Puan Ummi (480)                            - EGTV.com.my (FB)    
EMTV.com.my (FB)                        - Muaz Faris  
Peyan (503)                                    - Shida sendiri (3003)


Tag : 

Saturday, 2 June 2012

November :*

Hye !!


Banyak kenangan indah pada bulan november 2011. Aq dah pernah citer pasal nie kat blog lame aq. Tapi sekarang aq teringat pulak masa tu. Masa tu aq ngan family aq pergi jalan jalan kat kolumpur. Hahaha .. Masa tu aq pergi dgn family dan makcik aq. Korang nak tau aq pegi mane.. Tengok nie........


Berjaya Times Square Theme Park

Mula mula masuk berjaya times square mmg teruja habis wook. Tapi sebelum masuk theme park kteorang pegi makan dulu..



Kte orang pegi mkn kat restoran ayamas. Hohoho sedap wok. Masa sedap sedap makan tu aq terdengar bunyi kuat sangat. Rupa rupanya tu bunyi .......


Apakah benda itu ? Kalau korang nak tau tu roller coaster. Hishh mestilah korang dah tau kan.. Hahaha :)  Tapi aq cakap bunyi dye kuat giler. Sampai bergegar sekali. Dye punye rail pon panjang giler. Seram makk..

Lepas tu aq ngan mak cik aq main satu benda iaitu .....


Okay sempat lagi bergambar ngan makcik aq. Yang belakang tulah kte orang main.. Tapi masa tu dah penuh, so orang yang jaga tu suruh tunggu smpai habis. Bila kteorg naik mak aii... Seramm giler dhoe. Dengan berpusing pusing nyerr... Huuhhh...

Tapi serius mmg tak bole lupakan masa nie. Mmg syokk giler kte orang main. Tapi yg x syok nyerr aq x dapat naik roller coaster. Sob.. sob.. Hahaha takut pnye pasal.. Tak naik teruss.. 





*gambar penutup*

Okay thats all... Kbai ^^

Friday, 1 June 2012

Mega Tech Giveaway by MizzsNinie, CikMun dan DrFara

Hye !!



Tag : 


Review : Blog Niena Sofea

Hye !!





Dekat blog niena nie ade tutorial, tips dan mcm2 lagi.. Klau klau newbie nk cari tuto atau tips kat blog sis nie ade. Klau nak tengok blog sis nie bole KLIK SINI

Selamat menerjah  semua ^^

Review : OMG IT'S US

Hye !!


Hari nie aq nak buat review sponsor aq sendiri iaitu OMG IT'S US. Disebabkan aq dah menang giveaway drpd Niena Sofea, so aq kena buat satu review. Okay lets goo...



Dress yang awesome !!

Dekat situ jugak ade banyak dress, skirts, cardigan, jacket dan macam macam lagi lah.. So, apa lagi jomm terjah...---->OMG IT'S US 
Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.