Thursday, 20 December 2012

Persediaan ke Sekolah

Assalamualaikum..
Hye !!

lol XD

Aku tahu mesti ramai yang tak suka title ini. Yelah, rileks beb sekolah lama lagi nak buka kan? Hmm.. aku pun tak suka sebenarnya. Siryes tahun depan wa dah 15 tahun dan maknanya wa dah besar. Muahahaha. Dush. Bukan tu yang nak tulis tapi tahun depan wa dah 15 tahun dan maknanya wa akan menghadapi PMR. Ulang lagi sekali Peeee Emmmmm Rrrrrr. Get it? Okay. Batch 98's adalah batch yang terakhir menghadapi PMR. Dan aku sangat takut sebab kita orang yang terakhir. Takut tak dapat mencapai target sekolah. Yelah yang last mesti nak yang terbaik kan? 


Fyi, sekolah aku 58 orang dapat 8A. Orang lain bangga, aku seram mak oiihh. Satu angka yang besar. Fuhhh... takut jugak. Tapi aku tetap bangga. Hikhik. Sekolah korang konfem konfem lagi ramai kan? 


Berbalik kepada tajuk. Aku dah tersasar sampai cerita pasal pmr pulak. Haha korang dah bersedia nak naik sekolah tahun depan. Tinggal beberapa hari je. Baju sekolah dah beli? Belum? Hahah sama lah kita. Mak  aku suruh pakai yang lama punya. Hmm.. yang lama punya em korang tau jelah warna dah tak macam putih. Jadi warna biru. Heheh.


Kebanyakan semua barang aku pakai yang lama. Macam tak ada semangat nak beli yang baru. Baju, kasut, beg, pen dan lain lain semua pakai yang lama punya. Even correction tape pun. Kecuali yang ini je..



Hahahahah ada macam budak kecik takk? Ada takk? Gila lah aku. Purple bebbbb. lol. Hehehe comel tak? Pertama sekali yang aku tertarik nak tarik botol ni masuk dalam troli ialah sebab warna dia. Nampak mengancam? Aku rasa tak. Nampak kawaii? Aku rasa ya. Yang kedua sebab tulisan dan corak/gambar. Life is like a camera. There's always something beautiful to capture. Dan ada gambar kamera. Sumpah macam gegurl. lol. Habis aku? Abaikan --' Yang ketiga aku beli botol ni sebab.... eh mestilah sebab kat rumah aku tak ada botol sebegini rupa. Dan aku beli sebab aku nak bawa air hari hari ke sekolah. kahkah. 
Ayat macam bajet. Yaa mungkin aku baru 15 tahun dan selalu bawa air masak ke sekolah. Mungkin macam nerd gitu. Kalau aku dah 17 tahun, agak-agak nak bawa lagi tak air dalam botol yang berwarna purple atau pink? *berangan*



Sila gelak reramai sekarang XD kahkah. Korang rasa ni aku punya atau adik aku punya? *angkatkening* Heheh jawapan aku adalah "INI ADALAH AKU PUNYAA!!" Aku nak beli pencilbox cam gini? Memang TAK ahh. Pencilbox ni aku dapat masa jamuan dslc tahun lepas. Macam budak kecik takk? Hahahaha. Dan aku rasa nak pakai masa form 3 nanti. Yelah, sayang tau tak kalau tak guna. Masa form 1 aku guna sekejap je sebab aku rasa macam aku ni gila angry bird pulak. Hahahaha ok ok.


p/s: Sepatutnya aku ni dah kene baca buku awal-awal. Tapi hmm hampeh. Nak harap aku baca buku, jawabnya tahun depan baru nak baca. Tu pun dah dekat nak periksa. Yang aku tahu sekarang online sampai lebam XD Hari-hari tengok detective conan kat animeultima. Macam budak kecik! >.< heheh



No comments:

Post a Comment

Assalamualaikum...
Sila tinggalkan komen anda disini..
No harsh word here..

Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.