Wednesday, 25 December 2013

Congratulations! :)

Assalamualaikum..
Hye!!



Ohhhhoiiii comelnya patung smiley yg kat atas tu hihi. Aku nak ucapkan tahniah kepada bekas calon pmr (aharhar). Yang dapat 8, 7, 6, 5, 4, 3, 2, 1, dan yg takde A sekalipun tahniah! Korang semua dah buat yg terbaik so jangan menyesal naaa ~ Hihi jangan marah k.


Sampai sekolah benda pertama ialah nak jumpa diorang semua. Dah lama tak jumpa mestilah rindu kan (uhuks) Diorang semua macam tak kisah pasal result. Gelak ketawa macam takde pape. Jiah cakap "Makin diorang semua bising, aku makin takut." Aha aku macam takde perasaan tapi dalam hati peh seram gila katako. Bila buka twitter je nampak sorang ni tweet dia dah check guna sms tu. Kawan2 aku semua cakap "Weh ain, kau check lah." "Pehal aku pulak?" "Cepatlah. Kau checklah. Kau check k."

Aku buat dang je. Malas nak layan. Tapi padahal hati berkobar-kobar nak tahu. Tapi malas. Aharhar. Bila dah dapat result peh lega siaaaa. Aku dgn jiah steady meady je. Farzmil dah mcm budak kecik hahaha! :p (jgn marah k farzmil. love u) 

Budak2 yg parents diorang tak datang semua pakat tepon. Aku memang taklah kan :p Bukan cara aku nak tepon semua tu. Sampaikan ayah aku tepon, tanya. ahaha tak syok langsung. Mak aku pulak tak putus asa tepon tapi aku tak cakap result bape sampai dia ckp "Jangan lupa sms mama dapat berapa!" Ok ok tapi aku tak buat pun. Aha jahatnya aku :p

Yang tak dapat straight A jangan kecewa. Mungkin bukan rezeki anda kali ni. Spm kan ada so teruskan kehidupan anda eceh lol



Wednesday, 18 December 2013

Good Luck Batch 98's !!

Assalamualaikum...
Hye !!


Esok merupakan hari yang amat bersejarah bagi aku dan batch 98's. Fuhhhh berdebar tak?? Tipu kalau tak. Aku dah dedoo sekarang ni. Semua organ dalaman dah kecut phewwww...

FYI, baru sekarang aku teringat balik semua jawapan mengarut aku masa jawab PMR. Halamak, baru sekarang nak rasa takut. Dulu study memain haa padan muka ko. Masa tak boleh diputarkan balik erm. So, apa apa pun GOOD LUCK, GUYS. Hopefully we will pass with flying colours result! Wish me luck! Takmo sedih sedih k bila dah dapat result. Janji bawa tisu bebanyak k? Hhahaha kbye :*


psstt.. dah dapat result jgn lupa share dgn aku tau. Sharing is caring kann? hehehe ;)


Tuesday, 17 December 2013

December Giveaway by Fatin Diana

Assalamualaikum..
Hye !!



Klik banner untuk join.

Senarai hadiah :
Cash RM50 x 1, AuraWhite 400,000mg x 1, Jersey x 7, Peplum blouse x 3, Tshirt I ❤ Medan x 1, 2 keping shiseido mask x 2, Tote Bag Authentic Mango worth RM80 x 1, Jumpsuit x 1, Cardigan x 1, Felt brooch x 3, Bawal glitter x 2 + bracelet x 1, Header + Doodle x 2, dan voucher discount 10% untuk semua peserta.

December Giveaway ditaja oleh Fatin Diana, Abang Ensem, Red Delima, House of WNS, Nadratul Syazwana, Mai's Beauty House, Nur Cimi, Fariqan Afina, Jasple Boutique dan Nur Shahira.


Tamat 27 Disember 2013, 10 Malam.

Wednesday, 20 November 2013

Wordless Wednesday | Le Comments

Assalamualaikum..
Hye !!








Bila tengok conan, benda yg paling aku suka ialah baca komen diorang ni. Semua komen diorang ni pada aku "BETUL TU!" aha.

p/s: Bila movie dia yg ke-17 nak release kat online? Nak tengok T.T

Monday, 18 November 2013

Le-Go-Land

Assalamualaikum...
Hye !!


Okay right now imma at legoland malaysia. Yah u know where is it. Haha lol. Dah lama senanya tapi baru sekarang aku nak cerita erm erm. Aku rasa aku pergi legoland 31 oktober (tengok tarikh pun lupa) Eksaited weh yelah sape je tak eksaited kan. harga tiket pun half weh. aku kalau nak pergi dgn family pun kena tunggu duit jatuh dari langit dulu lah weh ahaha


Gambar atas tu view dari menara taming sari. well aku tahulah menara taming sari kat melaka kan. tapi tulah aku tak tahu apa nama benda yg aku naik ni. aku kasi nama menara taming sari sebab dia serupa mcm tu aha.


Aku pergi masa tu hari khamis tak salah aku dan tak ramai orang ! eh salah. Tak ramai family. Sebab masa tu ramai budak2 lawatan dan orang asing. Nak kata penuh tak juga sbb masa tu hari bekerja kan. Yang bestnya kitaorang sampai sana pukul 9 lebih dan legoland buka pukul 10 tepat ! So apa lagi snap snap lahhh ewah









Yeah we're TDS-rians haha. Btw hotel dia seriously lawooooo gilaaaa. Haaa comel gituuu. Aku ni kat luar je yeye amik gambar semua. Masuk dalam peh mengganas bak hang berlari lari weh haha! Tahu2 jelah antara satu taman ke taman lain memang jauh gila! Sakit kaki. Pastu bayangkan roller coaster yg kau nak naik tu dah beratur panjang pastu tetiba "Sorry, we're closed because blabla" sakit hati weh. dahlah panas jauh pulak tu nak jalan jalan satu legoland haih


Aku rasa kan pihak legoland kena buat satu kerusi yg boleh bergerak atau senang membenarkan motor masuk dalam tu. Penat weh. Kalau dapat bawa masuk motor dalam tu pun fungsi jgk hehe.


Banyak permainan yg aku tak dapat naik. Salah satu ialah erm aku tak tahu apa nama dia but aku kasi nama 'dragon besar'. Roller coaster ni dalam castle. Aku dah eksaited nak naik lepastu dia terpaksa tutup sebab dah nak hujan. Sedih bakhang. Balik rumah termimpi mimpi weh sobs


Permainan yg paling best? Haaa PROJECT X. Aku suka gilaaaa ahhh. Dalam satu kereta, muat 4 orang. Yang paling best masa dia turun tuuu fuhhhhhhhhhhhh. Kalau naik, tak sampai seminit dah selesai aha. Memang cepat. Farzmil tak habis2 cakap masa beratur "Ain, aku rasa sempat lagi kalau kita nak cancel naik benda alah ni." Aku cuma ketawa terbahak bahak katakoO hahahaha


Aku tak boleh lupakan masa tengah naik tu. Aku dgn farzmil kat depan. Belakang kitaorang pulak ada budak dlm 4 tahun mungkin dgn ayah dia. Belum apa2 lagi farzmil dah jerit ala ala tarzan. Aku kat tepi KETAWA haha !!! Aku yg mengucap weh bila dngr dia jerit. Budak belakang tu aku rasa senyap je. HAHAHAHA !!


Bila dah habis semua tu, biasalah mesti ada gambar kau kan. Aku tengok mashaallah. Dua orang yg kat depan tu mulut terbuka mashaallah buruk perangai hahaha. Seorang menjerit, sorang lagi ketawa. Bagus sangat. Ok dah aku malas nak taip panjang2. Sakit tangan. tengok gambar jelah ~









Gambar yg last ni aku credit pada farzmil. Nice shot, kawan, walaupun tak nampak muka aku eh. Kau tahu, farzmil nak ambil gambar ni sambil terbaring kat tengah panas tu haa. Tu pun sebab aku yg suruh hehehe


p/s: Nak tahu best ke tak kena lah pergi ahahaha promote sat

Thursday, 14 November 2013

Novel: Eksperimen Cinta | Anjell

Assalamualaikum
Hai !!



Sinopsis: 
Kali pertama mereka bertentang mata. Masing-masing dah ada pandangan sendiri. Dan tak sangka pula Tengku Aaron ini memang gila orangnya. Sangat-sangat tak terduga sikapnya. Kalau tak gila, apa perkataan paling sesuai nak digambarkan kepada orang yang tiba-tiba ajak kahwin padahal kenal tak sampai dua jam?
Demi syarikatnya, Damia buat keputusan gila juga! Tak ada jalan keluar melainkan cakap, “saya setuju!” Damia letakkan syarat dengan harapan Tengku Aaron batalkan niatnya.
“Awak jangan menyesal pula kahwin dengan saya. Sebab saya ni pisau cukur...”
“Oh, ya?! Kalau cap Gillete Mach3 Turbo, aku lagi suka. Kikislah banyak mana harta aku. Aku tak kisah. Harta aku bertimbun-timbun…”
Gagal dan gagal. Akhirnya bersatu juga! Bagi Tengku Aaron semuanya tak lebih daripada sebuah eksperimen saja. Dan bagi Damia, selagi belum lafaz talak terucap, selagi itulah maruah Tengku Aaron akan dijaga. Berjayakah Tengku Aaron Shah meneruskan eksperimen cintanya? 



  • Disebabkan dah lama tak review novel, harini terasa nak review pulak ahaks. Novel ni aku baca masa kat sekolah. Masa tu pulak sekolah ada program pasca PMR. Sangat bosan okay kat sekolah so aku bacalah novel. A big thanks to farzmil sebab dia yg beriya suruh aku baca haa. Memang best weh novel ni. Aku baru baca sikit dan ia mampu buat aku tersengih sampai ke petang haha.


  • Ada orang cakap jalan cerita PISA lebih kurang dgn EC. Hm adalah sikit tapi pada aku lah kan EC lagi BEST! Rugi kalau tak baca weh haha



p/s: Aku tengah tunggu filem SUAMI AKU USTAZ. omg excited wehhhh !! x)

Sunday, 27 October 2013

Anniversary Giveaway by Anadiera

Assalamualaikum..
Hye !!

Syarat Untuk Peserta daripada Anadiera :








  • Buat entry yang bertajuk 'Anniversary Giveaway by Anadiera'






  • Copy URL dibawah dan paste ruangan HTML di blog korang






  • Follow blog Anadiera dan like Fanpage anadiera di sidebar :)






  • Pastikan anda mengikut kesemua syarat samada daripada hanna / sponsor . jika tidak penyertaan anda dibatalkan !



  • Pengumuman Untuk Peserta Giveaway :




  • Tarikh tutup giveaway pada 10 November 2013





  • Pemilihan pemenang berdasarkan Jumlah TAG paling banyak dan TOP REFFERAL .Selebihnya menggunakan random.org





  • Pemenang akan diumumkan pada tarikh 12/13 November :)


  • Wednesday, 23 October 2013

    Easy Peasy Giveaway by FD Part 2


    Assalamualaikum.


    klik banner untuk join


    Senarai hadiah:
    Set Shawl Cinta Jannah x 2, Dress x 2, Inner Magic + shawl x 3, Topup RM30 x 1, Topup RM10 x 1, Topup RM5 x 1, Novel Love You Mr. Arrogant x 1, Button Badge Blogger x 6, Inner Bawal x 5, dan Miniature Watch x 1

    Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Fatin Diana, Liliy Scarf, Blog Ieta, Daily Dress, Rubiey Scarf, LAC Touch Boutique, Miniature watch Malaysian Seller, dan Afifah Anuar.

    Tamat 8 Nov 13, 10 malam

    Tuesday, 22 October 2013

    Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot

    Assalamualaikum..
    Hye !!

    Click Banner untuk JOIN



    SYARAT PENYERTAAN:
    1. Blogger yang tinggal di Malaysia
    2. Follow blog sponsor
    3. Like and share fanpage sponsor
    4. Buat entry bertajuk 'Mondaylicious Giveaway by Liendot & Shimot'
    5. Copy paste kod dibawah ke dalam ruangan HTML anda
    6. Hantar penyertaan ke ruangan komen entry nie sahaja
    7. Giveaway akan tamat pada 10 November



    follow blog:



    like fanpage:


     share page:



    SHARE ALBUM
    1
    2
    3
    4


    follow instagram


    like picture & komen 'Gudluck' (peserta GA dikira berdasarkan jumlah komen)


    Pemilihan pemenang berdasarkan:
    - Top Reffreral
    - Random

    SENARAI HADIAH




    Saturday, 19 October 2013

    Sekarang

    Assalamualaikum....
    Hye !!


    Macam yang korang dah tahu, aku dah bebas daripada PMR ahahhaha.. Kepada calon calon SPM jangan jealous tauu. Haha good luck btw :p

    Bila dah habis pmr rasa macam bosan semacam. Kenapa? Sebab takde homework, tak payah baca buku lagi, tak payah buat revision lagi. Kenapa bosan? Sebab duduk rumah tak buat apa apa dan terasa sangat pelik. Sangat pelik hm. Dulu sebelum pmr macam macam rancang. Nak pergi outing lah gi situlah gi sanalah. Sekarang? Habuk pun takde. Duduk rumah jelah.

    Kat sekolah pun tak buat apa apa. Aku memang rasa macam taknak pergi pun ada. Tapi bila pikirkan balik, aku ni tak pernah ponteng tau. Harus dapat anugerah :p ahaha. Kat sekolah hanya duduk dalam dewan dan tengok movie. Lagi lagi bila duduk atas lantai, sakit pinggang tau tak. Peh. Buku teks dah selamat aku hantar ke spbt. Terasa heavan jap bila beg melayang layang diatas angin eh?

    Okay lagi satu benda yang best adalah LAWATAN. Yes sekolah aku buat lawatan pergi LEGOLAND. Yehaaaa.... aku ni walaupun duduk johor dan legoland tu dah lama ada tapi tak pernah pergi pun. So sad u know. Bila pikirkan balik tiket dia MAHAL gila okay! So, tak dapat pergi pun takpe. Rasanya (nak pergi senanya) TAPI bila cikgu buat lawatan macam tu DAN hanya bayar SETENGAH daripada harga tiket SEBENAR wahhhhh HARUSLAH pergi kan ??!!

    Eksaited pulak uollsss ahahahaha. Ohmyy cepat sikit 31 hb ni hahaha






    Peace yoww.. throw back. 16 hb september untuk kali kedua ahahah. Nampak tak dah nak pmr sempat lagi pergi sana  lol. Ni pun sebab ofis ayah ada buat family dayyy. Family day apa, sampai sana semua buat hal sendiri haha. Kalau family aku nak pergi hmm memang tak ah. Lagi lagi dah nak pmr kan.

    Kbye xoxo


    Tuesday, 15 October 2013

    Gempak Giveaway Red Delima Di Nabilabiela.com

    Assalamualaikum..
    Hye !!

    SENARAI HADIAH

    Telekung solat x 3 
    Beg x 3 
    Selendang/Pashmina x 5 
    T-Shirt x 10

    Pemenang boleh pilih sendiri hadiah di  laman  www.reddelima.com  setiap satu di

    Kategori 'Sleepwear.' 
    Kategori 'Officewear'. 
     Kategori beg. 
     Kategori 'Accessories'. 
     Kategori 'Scarf."


    Saturday, 12 October 2013

    Easy Peasy Giveaway by FD


    Assalamualaikum.


    klik banner untuk join


    Senarai hadiah:
    Plush toy LINE x 1, Powerbank Hello Kitty 5200 mAh x 1, barangan dekorasi x 1, MP3 x 1, Scented Powerbank 2600 mAh x 1, plain halfmoon shawl x 1, keychain Blogger x 3, bookmark limited edition x 5, topup RM5 x 2, voucher discount 10% untuk semua peserta

    Easy Peasy Giveaway dianjurkan oleh Fatin Diana dan disponsor oleh Jasple Boutique, Preternatural Touch, Eymasu World Craft, Mojat Cerewet, dan Abam Ming.

    Tamat 13 Oct 13, 10 malam

    Mini giveaway by Arni & Fatin Diana

    Assalamualaikum..
    Hye !!



    KLIK BANNER UNTUK JOIN !!

    Giveaway ini dianjurkan oleh Arni dan FDdan disponsor oleh Alyaa , Xiey Pop ,Nur Farahain , NurulHuda , Wanie , Khadijah , Munirah

    Senarai hadiah yang awesome !
    1)Brooch x2
    2)Mini diary book x2
    3)Brooch x2
    4)RM5 voucher untuk 10 pemenang di KNZeq.SHOP
    5)Top up 10 x2
    6)Bookmark x2
    7)3 unit fridge magnet x3
    8)Top 10 X2
    9)Button badge x3
    10)Top up 10 x2

    Jom meriahkan giveaway ini ! :D

    Giveaway tamat 20 October 2013



    Giveaway October by Emas Putih

    Assalamualaikum..
    Hye !!



    Hadiah :
    Top Referral : Cash RM50 dan 40 hadiah untuk dimenangi



    Sunday, 22 September 2013

    Mini September Birthday GA

    Assalamualaikum..
    Hai !!


    Klik banner.

    "Happy birthday, Anis! May allah bless you :) Have a blast! Semoga panjang umur dan murah rezeki ;)"

    Tamat: 30 September 11.59 p.m

    P/s: Psstt, birthday kita samalah! hehe


    Saturday, 21 September 2013

    T-SHIRT I ❤ BLOGGING GIVEAWAY

    Assalamualaikum..
    Hye !!



    Klik Banner
    Bermula 16 September - 23 September 2013

    Friday, 13 September 2013

    2nd Giveaway By Ira Syiqin


    KLIK BANNER TO JOIN

    Jom join join giveaway yang dijalankan oleh Ira Syiqin ni. Terdapat pelbagai hadiah yang menanti anda. Giveaway ni start pada tarikh 31/01/2013 dan berakahir pada 21/09/2013. Senarai hadiah sila check di bawah nie ^^

    SENARAI HADIAH

    Apa tungu lagi jom join giveaway gempak nie ^^

    Sunday, 18 August 2013

    Syawal | Dah terlambat ke?

    Assalamualaikum..
    Hai !!


    Rasanya tak terlambat lagikan aku nak ucap Selamat Hari Raya? So, Selamat Hari Raya semua :-) Maaf zahir & batin. Kalau ada silap dan salah mohon dimaafkan. Andai ada yang terguris hati or apa apa pun, I'm so sorry. Diri ini tidak sempurna dan selalu buat salah ;-) Salam hari raya ke-11. Hewhew.


    Orang lain semua dah post gambar diorang lengkap berpakaian baju kurung or baju melayu. Aku je ni yang ketinggalan. Hehe tak tahu kenapa rasa malas pulak nak update ni. Lepas exam haritu punyalah semangat berkobar-kobar nak post entry bebanyak. Lepas dapat results pulak hm lemau semacam je. Kesan drpd results trial ah ni T.T


    Okay dah. Takmao sedih sedih. Hm senanya aku taknak membebel panjang. Yelah takde mood nak taip pepanjang. Pmr dah nak dekat. So, hm paham sendirilah. So, let's see the pictures....






    Gambar tak ikut turutan. Ish hm pepaham jelah. Yang gambar duduk kat tangga tu, masa tu aku dan family aku dah nak balik JB. Yang makcik pakcik aku pulak nak gi beraya. Hm tunglah. Mak aku tak dapat cuti panjang. So, beraya dekat rumah jelah ~

    Selamat Hari Raya. From us, ANs :-)

    p/s : PMR ADA LAGI 6 MINGGU JEEEE ((maybe)) ((diorang yg cakap)) :O

    Saturday, 17 August 2013

    Segmen Free Header by Arina Azman

    Assalamualaikum..
    Hai !!



    KLIK PADA BANNER
    25.08.2013 TAMAT


    Wednesday, 14 August 2013

    Holiday Giveaway by Nurin Aireen

    Assalamualaikum..
    Hai !!

    KLIK BANNER !

    :D
    Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.