Saturday, 26 January 2013

150 juta - Ainan Tasneem

Assalamualaikum...
Hye!!


Untuk kali ke seratus lima puluh juta
Mereka tanyakan engkau soalan yang sama
“Eh kenapa kau masih lagi mahukan dia?”
“Apa kau buta apa kau pura-pura suka”


Di seratus lima puluh juta kali itu
Di depan semua engkau tarik tangan aku
Yang sedang buat muka kosong tak ambil tahu
Sambil ketawa engkau bilang satu per satu


“Dia mungkin bengis seperti singa”
“Tapi dia nangis tonton cerita Korea”
“Dia mungkin keras bila bersuara”
“Tapi dia jelas jujur apa adanya”
“Aku lagi kenal dia”


Eh dah lebih seratus lima puluh juta kali
Aku pesan padamu apa yang bakal jadi
Engkau dan aku ada mungkin tidak serasi
Engkau sangat manis aku ini pula dawai besi


Di setiap seratus lima puluh jutanya
Aku pun dalam hati semacam tak percaya
Apa kau lihat pada aku jujurkan saja
Terus kau cubit dagu aku sambil berkata


“Sayang mungkin baran tak kira masa”
“Tapi sayang tahan kalau yang salah saya”
“Sayang mungkin saja keras kepala”
“Tapi sayang manja bila kita berdua”
“Saya kenal sayang saya”


Buat apa di cerita
Bahagia kita rasa
Biar tak dipercaya
Peduli orang kata


Baju ronyok tak apa
Asal pakai selesa
Berkilau tak bermakna
Kalau hati tak ada


Aku lebih bengis dari sang naga
Tapi bisa nangis semata demi cinta
Suaraku keras tak berbahasa
Kerna aku rimas gedik mengada-ngada


Aku mudah baran tidak semena
Mana boleh tahan angin cemburu buta
Dan aku sengaja tunjuk keras kepala
Aku punya manja kau saja boleh rasa
Rahsia kita berdua




Aku suka lagu ni. Semput menyanyi. Lagu blog waa. Semoga ceria selalu *takde kene mengena -.-* Hahahha x)

#3 Giveaway Day Challenge By Nabila Medan

Assalamualaikum...
Hye!!!



Nak join? KLIK SINI

:D

Tuesday, 22 January 2013

Minat Mama

Assalamualaikum...
Hye!!


Mama minat memasak, membasuh, mendidik. Mama mula minat memasak mee mamak. Mama minat memasak masa muda. Mama minat mereka masakan. Mama membeli mangga muda. Mangga muda menu makan malam. Mama memasak mee mamak mangga. Mama minat membebel. Memang menyampah *xD*. Mama minat membela monyet. Mari mengikut minat mama.


Inilah contoh karangan aku. Pelik? .__. Haha, aku pun pelik. Apa yang pelik? Cerciter cerciter~~ lol. Meh sini ain nak bercerita. Masa hari ahad lepas, aku adalah pergi satu kem ni dekat taman rinting. Serious talk, mula mula memang aku tak nak pergi. Sebab? Banyak sebab aku tak nak pergi. Salah satu ialah kerja rumah aku banyak. Ye ye jek. Haha iya! Tapi sebab utama ialah malas. MALAS!


Tapi nak buat macam mana. Mama dah bayar rm80 untuk kem tu. Terpaksalah pergi -__- Mula-mula sampai kat kem tu satu je persoalan aku. 'Ni ke tempatnya?!' Tempatnya hanyalah sebuah kedai yang tersorok sampai ayah aku cari tak jumpa-jumpa. Aku redha jelahhh -.-


Bila masuk ke dalam, sure sure lah aku tak kenal seorang pun. Yang aku kenal cuma adik, sedara dan fasilator aku. Memang rasa janggal sangat. Lepas sesi ceramah mula, barulah aku kenal dengan orang orang yang mesra alam. Aku ni memang bukan jenis yang mesra alam. Kalau orang mesra dengan aku, aku pun senang nak mesra dengan orang tu. Yeah, itu aku! xD


Fasi tu suruh kita orang buat kumpulan. Ada 4 kumpulan semua. Kumpulan aku cuma ada 9 orang. Yang lain semua ada 10 orang. Tapi yang best bila fasi tu suruh kita orang buat karangan seperti diatas. Dia nak semua ayat bermula dengan huruf 'M'. Memang mencabar kepala otak. Dia bagi masa 3 minit sahaja. Memang best ah kan -,- Dan..... akhirnya siap jugak. Sebenarnya karangan lagi panjang, tapi aku cuma ingat yang ni je. Aku cuma sumbang 9 patah perkataan sahaja. Lol. Siap kira lagi. #IniSemuaPoyo xD


Korang bayangkan daripada pukul 7 pagi sampai pukul 6.30 petang, baru aku boleh balik. Ergh, memang penat gilaaa.. Dengan kerja rumah berlambak. Emm.. memang best -,- Keesokan harinya kerja aku cuma copy paste kawan aku punya je. Budak 12 tahun ke bawah dilarang mengikuti cara ini. Okay? Bye xxD


Nota huru-hara: Aku benci budak yang perasan diri dia tu macam bagus sangat. Puihhh -..-

Friday, 18 January 2013

Cerita Budak Sekolah

Assalamualaikum...
Hye !!!


Cerita budak sekolah? Ahh, sudah. Macam 'Cerita Budak Blurr' pulak. Malas aku nak tukar banyak banyak nama blog. Biarkan kekal sebagai tajuk je. Nama 'Cerita Budak Blurr' ni pun secara spontan terkeluar daripada kepala otak dan jari jemariku yang menulis. Hah kau. Terkeluar semua ayat ayat BM. Hahahah.


Bercakap pasal BM, kerja aku belum siap lagi. Ahh, mampus! Tapi leklaa. Cikgu nak minggu depan kot. Saja buat saspen sikit. Hahah. 2013. Merupakan satu tahun yang paling bersejarah buat aku. Sebab? Yelah sebab aku nak pmr lah apalagi woii. Lol nak marah pulak -,- Tapi entah kenapa aku rasa macam aku ni tak sedor diri yang tahun ni nak pmr. Masih main main lagi. Main? Main kejar-kejar, main sorok-sorok. lol -.-


Sokey, berhenti cakap pasal pmr. Malas nak cakap sebenarnya. Aku nak taip je. wkwkwk. Cakap pasal pmr buat aku bosan pun ada. Benda yang lama lagi usah diperkatakan, disebut sebut. Cewah! Adik adik semua, janganlah kamu mengikut kata kata kak yin kamu ni. Sepatutnya kita mestilah bersiap sedia kan? Eh, bukan budak bawah aku dah takde pmr ke? Yup, memanglah. Dan rata-rata budak sebaya aku cakap "Untunglah" "Untunglah, takde pmr." bla.. bla.. bla..


Tapi cikgu aku cakap sebenarnya kita kita yang batch 98's ni yang untung. Sebab, PBS tu taraf taraf budak form 4. What? Form 4? Yes, form 4. Aku tak tahulah soalan soalan pbs cam mana kan. Dulu masa aku form 1, rasa macam nak menangis bila cikgu suruh present kat depan. Kat depan kelas. Depan kelas je kot. Hahahha. Tapi memang rasa macam nak menangis. Bukan satu, tapi setiap satu subjek. Hamik kau! Sampai ada satu hari tu cikgu nak buat video kelas aku untuk tunjuk kepada ppd tak silap. 


Satu hari tu kita orang punya kerja asyik present je kat depan kelas. Aku tak tahulah video dia macam mana.   Sebab tak tengok pun. Motif ppd nak video, sebab nak tengok kita orang belajar macam mana. Cikgu pulak cakap ppd selalu pantau kelas kita orang. Entah aku pun tak tau. Tapi memang mencabar otak aku untuk bekerja keras. Hahahha, sebab selalunya aku yang kene present. Kalau tersalah cakap, memang habis kau kene bahan beb. heh.


Hahhaha macam macam. Macam macam benda yang terjadi masa form 1. Banyak kenangan. Kau takyah cakap, kenangan malu aku banyak betul. Malu tambah dengan seronok. Haih, memang tak boleh dilupakan. Apa apa pun ni kak yin nak cakap, adik adik semua yang buat pbs tu, buat baik baik. Buat betul betul. Itu dah kira macam budak form 4, 5 tau. Bangga tak? Susah memang susah. Tapi itu je cara yang kementerian pelajaran beri. Fuhh.. ayat. Mantap!


p/s: Kak yin? Hahahha lain pulak bila ada budak panggil aku akak. Rasa macam tua sangat. Tenenenne :3


Sunday, 6 January 2013

Minggu pertama

Assalamualaikum...
Hye !!


Rasa macam takde semangat nak taip entry kali ni. Terasa jari jemari lemah tak bermaya. Fuhhh... ayat waa. Tak boleh go. Hahaha. Okay, memang betul aku cakap. Rasa nak update tapi aku rasa penat yang amat. Tapi perasaanku yang berkobar-kobar hendak menaip jugak, ku gagahkan jua. Puihh -,-


Aku nak cerita tentang minggu pertama aku menjadi budak 15 tahun. Hari pertama sekolah, lepas balik sekolah je, aku dah rasa penat sangat. Kerja sekolah pun dah berlambak. Twitter, fb, blog dah dua hari tak bukak. Pasal tu aku tak kisah pun. Tak bukak twitter satu hari tak mati kan? Tu kira satu perubahanlah untuk aku.


Biasalah budak dah nak PMR kan. Nak buat macam mana lagi. Redha jelah. Kata nak dapat 8A. Kenalah berusaha kuat sikit. Bercita-cita besar ni. Haha. Ayah aku cakap "Kalau tak dapat 8A, nanti ayah malu nak balik kampung." Dan aku mampu membuat mimik muka begini '-.-' Ohh salah. Dalam hati sahaja. Dekat luar aku ketawa. Entah. Macam susah je. Aku target 5A keatas. Insyaallah mana tahu. Rezeki aku untuk dapat 8A. Insyaallah =)


Hari ni pun aku bukak twitter sebab aku nak tanya pasal homework. Fuhh, dah tak pikir pasal lain dah. Dalam kepala hotak aku, aku pikir pasal homework. Dan tersangat stress selagi tak siap -,-  Akhir sekali wish me luck and pray for me. Thanks. Love uollsss :* 

Sedarlah wahai ain ~.~


Tuesday, 1 January 2013

ErinKahar's Birthday Giveaway

Assalamualaikum...
Hye!!!


Nak join klik banner =)

Tag:

New Year GA by Cik Akma

Assalamualaikum...
Hye!!


Nak join klik banner =)

Review tentang Akma Le'Shoppe:
Blogshop akak memang comel. Hahha. Lagi-lagi doodle tu. Comel gilooss. Lagi satu, bagi ain harga barang yang akak jual agak berpatutan. Dan mungkin untuk pelajar-pelajar macam ain mampu untuk beli. hehhehe. Tu je kot pendapat ain. Sebab ain ni tak reti nak bagi pendapat. kk. ;)

Ain nak tudung bawal plain warna pink boleh tak? hikhik.

Tag: 
Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.