Sunday, 31 March 2013

Jusco

Assalamualaikum..
Hye!!


Jusco? Kenapa jusco? Kenapa? Sebab selama seminggu cuti ni aku hanya pergi jusco sahaja. K lawak. Untunglah sesiapa yang bercuti diluar sana. Cewah ayat. Jealous I bila ada orang tu bercuti sampai pergi ke jepun, korea, australia. I hanya bercuti pergi ke jusco je you. Haha bersyukurlah wahai ain. 


Sebenarnya pagi tadi selepas balik tuisyen, ayah nak bawa pergi jom heboh. Konon nya. Sampai sana, mak aii sesak gila woi. Sesak GILA! Dekat satu jam jugak kita orang tersekat. Macam manalah papa i tak fedup.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                            
Last last ayah aku bawa pergi Danga City Mall. Punn bolehlah ~ Kalau pergi jom heboh, phew dahlah panas, sesak pulak tu -,- Lepas pergi DCM, barulah pergi jusco. Hahaha.



Model kasut BATA xD

I love this picture. Patung tu comelllll sangatttt :*
Tapi selipar aku tu spoil betul -,-

Perasan tak baju aku lain lain dalam gambar diatas. Sebab aku pergi lain hari dan lain jusco. Eh? Paham2 lerr sendiri k :)))  

Saturday, 30 March 2013

Mini Giveaway #2 Iezwa Razk

Assalamualaikum..
Hye!!


Klik banner :)


Thursday, 28 March 2013

Tuesday, 26 March 2013

Friends Forever :D

Assalamualaikum...
Hye !!


Hadiah daripada farzmil. So sweet meh. Hahahaa. Kita orang buat masa kat utm haritu. Aku buatkan untuk farzmil, farzmil buatkan untuk aku. Yang paling tak disangka ialah masa slot last sekali dia peluk aku. K. First time okay. Rasa nak menangis pun adoo. sobs sobs. Sangat terharu gila weyh. Hmm.. tatabahasa aku berterabur. Hmm.. biarlah.



Mood: Cuti seminggu aku hanya duduk rumah makan, tidur, online. Haih, naik lagilah berat aku ni. Hmm.

Monday, 25 March 2013

Simple Giveaway By YayaHatsumi

Assalamualaikum...
Hye!!!


Klik banner :)

Sunday, 24 March 2013

Inspirasi Diri di UTM

Assalamualaikum...
Hye!!


Semalam bersamaan 23 march di UTM, Skudai, sekolah aku ada menganjurkan satu motivasi untuk calon PMR straight A dan SPM. Teruja gila k. First time jejakkan kaki ke UTM. Motivasi dia memang best gila nak mati kau! Ahahaha. The best ever. Tak macam teknik menjawab haritu. Asyik nak cerita pasal benda yg tak senonoh je. Kuning otak aku -..-






"SAYA ORANG YANG BERJAYA!" jerit farzmil.



Spoil betul. Nampak pulak tangan aku --'

Our heartssssss. Kau hado?







Perasan tak yg gambar muka aku sikit je? Hahaha diaorg guna phone aku buat harta. Hmm hmm sedih :( lol. Sorrylah banyak gambar yang goyang. Hehehe ganas sangat amik. Tak reti duduk diam. Yelah, guna phone canggih ayah aku. Hingat gua reti pakai ke? Aku sendiri pun guna nokia cikai je :p Gambar tak ikut turutan k.


Cari aku ada kat mana. Hehehe :D

Sunday, 17 March 2013

Segmen Jom Pilih Hadiah

Assalamualaikum..
Hye!!


Klik banner :)

Hadiah yang dipilih :

Keychain
Tudung bawal 

Saturday, 16 March 2013

Hari ni sekolah.

Assalamualaikum..
Hye!!


Hai uollsss.. Korang nak tahu hari ni kan.. kan.. kan.. kan.. SEKOLAH!! -..- Hahah haih bencinya dengan sekolah ganti ni. Malas gila nak pergi. Tapi kalau tak pergi hmm memang kene bebel 24 jam dengan ayah aku. Hmm.. hmm.. hmm.. Pastu nanti malam ada tuisyen sampai 10.45 malam. Apakiyee sampai pukul 11 kot. Daripada kul 8.45-11.45. Tiga jam. Mati kesejukan aku dalam kelas tu nanti. Grrr --'


Kalau aku cakap dekat ayah aku yang aku taknak tuisyen mesti dia cakap macam ni "Ayah dah bayar 130 hinggit untuk tuisyen tu. Jangan nak ngegade tak nak pergi." Sebijik mesti ayah cakap macam tu. Gahh, aku sebagai anak yang baik lagi pandai mestilah mengikut cakap ayah aku. Ye dakk? Wuuu pandailah sangat. Puih -,-


Lepas upk 1 ni aku rasa macam malas dah nak belajar. Hmm.. nak dapat result upk 1 ni pun rasa macam nak pecah jantung. Berdebar beb. Baru upk 1. Belum PMR lagi. Tapi aku tak puas hati dapat keputusan sains semalam. Memanglah mula mula dapat result gempak. Nanti masa percubaan.... Aku takut masa percubaan je. Nanti mesti cikgu bezakan dengan upk 1 dan percubaan dan seterusnya. Erk lantaklah. Kata jiah "Eleh baru upk 1. Rileks lahhhh." Part tak puas hati tadi kalau jiah baca mesti dia cakap " Aku rasa macam nak lempang kau laju laju." Eleh, dia jeles dgn result aku leteww. 

"Ain, kau boleh pergi mampus." xD

Kahkahkah!! Teruk gilaaaaaaaa xD

Sunday, 10 March 2013

Gula-gula

Assalamualaikum..
Hye!!!


Korang suka gula-gula? Tak payah tipu. Kalau tak suka tu, memang duduk hutan sepanjang masa. Hahah, takde kene mengena. Nak jadikan cerita, aku dengan jiah memang terkenal didalam kelas dengan pengusaha gula-gula. Ayat jiah xD Kadang-kadang aku bawak gula-gula 4 paket = 40 biji. Paling sikit pun 1 paket je. Hah kau cuba bayangkan hari-hari aku bawak gula-gula, memang rabak poket aku.


Kita orang bawa gula bebanyak pun sebab nak elak mengantuk. Disebabkan kita orang sekolah petang, so senang tertidur okay. Hahahah. Lagi-lagi subjek geo dengan sejarah. Elak letak kepala atas buku confirm tidur beb.

Gambar dicuri drpd twitter.

Situasi diatas selalu terjadi. Cehh situasi konon. Bukan selalu tetapi hari-hari. HARI-HARI okay. Buka plastik gula-gula, orang belakang pssttt, orang depan, pandang belakang. Memang eloklah tu. Orang kiri kanan? Hahaha tak payah cakaplah. Bawa 40 biji, aku sempat makan 4 biji je. Okay, tipu :p

Haritu pergi econsave ngan mama. Aku baru nak capai plastik gula-gula tetiba mama cakap "Oii, tak payah beli gula-gula. Nanti boleh dapat kencing manis. Dahlah awak tu gemuk." Sangat sedih bila mama cakap macam ni. Seram gila kot. Hish, harap dijauhkan drpd penyakit itu. Haruslah mendengar kata-kata nurse kan? Tapi tetap tak boleh berpisah dengan gula-gula. Muahahhaha. lol :)

Tahun ni tetiba aku rasa mata aku macam rabun. Tapi aku tak check lagi. Tak taulah betul ke tak. Biha dengan jiah tak habis2 suruh aku pergi check. Wuu so sheweett ~~ ;) 

Monday, 4 March 2013

Mega Giveaway by FY & NEB

Assalamualaikum..
Hye!!



Nak join? Klik banner ;)

Sunday, 3 March 2013

Picturesnesssss ✿

Assalamualaikum 
Hye !!!


Majlis Maulidur Rasul 2013 












Hang out.





Hari tu aku ada pergi teknik menjawab kat jotic. Tapi gambar semua ada kat intan. Sangat sedih. Btw, semua motivator dia otak kuning biru hitam + purple ahh semualah. Selekeh nak mampuih! Sabar jelah -,-
Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.