Friday, 21 June 2013

Minggu Ini

Assalamualaikum...
Hye !!



*tiup habuk dekat blog* *bersin* hidung berair* *mata pedih* hmm apa lagi? Ni semua kesan jerebu pada aku k. Peh dekat jb ni dah macam dekat cameron highland dah. Orang kata "Johor Highland" -____- Hari ni aku cuti pun sebab jerebu. Tapi kat rumah aku tak nampak sangat jerebu. Kalau kat sekolah.. peh tengahari memang nampak samar samar je.

Hari rabu lepas, sekolah aku ada buat hari sukan. Masa tu jerebu tak teruk sangat. Tapi bila tengahari je, nampak putih sekeliling padang. Hm

Esoknya pulak yakni semalam baru jerebu teruk kat sekolah aku dan area taman daya. Keluar rumah, yang aku nampak macam asap orang sembur nyamuk k. Sampai sekolah dapat sorang satu mask. Dan dan penolong tingkatan aku cakap kalau tak pakai kena denda 5 ringgit. K. Sekolah aku kalau tak buat denda yang pelik pelik tak sah. Aku ni pulak jenis liat gila nak pakai benda jadah mask tu.

Haha aku dengan farzmil memang tak pakai benda tu. Farzmil kata rimas dan aku pun. Aku rasa macam sesak nafas kalau pakai. Tak selesa. Rasa mulut berpeluh je. Panas. Haha

My mama said "Kalau tak selesa, jangan pakai. Awak tu tak biasa guna." Hm iyolah mama ku. Mama kan dah biasa, so, kisah apa? Haha

Ehem ehem singapore paling teruk jerebu. Sangat berbahaya. Ish ish. Dahlah johor berjiran dengan singapore. So evelibadi sila jaga kesihatan. Minum air bebanyak okey. Jangan kerap sangat keluar rumah. Hari ni aku rasa macam puasa pulak. Tekak kering je memanjang. Hm

So bubye evelibadi :)

Eh, chop. Asal aku rasa macam lain macam ni. Title takde kena mengena. Ehekzzzz


Mid Year Giveaway by Fatin Diana


Assalamualaikum.


klik banner untuk join


Wednesday, 12 June 2013

Giveaway "I Love You" Chocolate

Assalamualaikum..
Hye!!


KLIK BANNER :)

Friday, 7 June 2013

Wednesday, 5 June 2013

Wordless Wednesday | Siblings ♥

Assalamualaikum..
Hye!!



Nilah padahnya kalau duk dalam kereta lama sangat masa balik kampung haritu x')


Konvokesyen dan Cuti !!

Assalamualaikum..
Hye!!


Korang.. korang.. korang.. Macam mana cuti? Best? Tak best? Tak pergi mana-mana? Ala ala sian dia. Hehe.. Entry kali ni ada dua cerita tapi aku jadikan satu. Malas nak taip banyak-banyak. Buat sakit tangan je. 

Yang pertama tentang konvokesyen sdka pada hari ahad lepas punya lepas. 26 Mei tak silap aku. K aku baru nak cerita sekarang. Haha. Pada hari tersebut, pagi-pagi lagi aku dah bangun. Eh, biasalah kan. Konvo start pukul 7.30 pagi. Eh, tapi tu untuk pendaftaran. Gila kau start majlis kul 7.30. Haha. Tapi aku 7.30 baru ada kat sekolah adik aku. Hantar dia pergi taekwondo. Sampai kompleks islam dalam pukul 8 lebih gitulah. Daftar.. daftar terus masuk dewan.


Dalam dewan. Biasalah lampu ala-ala romantik giteww -.-


With amanina. Congrats :)

With nabiha and my bro

Okay tutup pasal konvokesyen. Sekarang tentang cuti pulakk. Haha jumaat lepas aku balik kampung dekat perak. Dan selama 3 hari aku tak on. Ni semua pasal phone aku tu. Saja buat hal. Eee geram aku dibuatnya. Hari sabtu pulak mama ajak jalan-jalan pergi ipoh. Dan kami sampai disini... TADAAAA!!

Lihatlah duniaaa xD

 Lihatlah... tudung aku serabai -.-

I wonder why when I want to capture their picture but they do not want to see the camera? -,-
#broken english

Nampak tak perbezaan antara gambar atas dan yang ni? Nampak? Selain daripada aku xD




Play with team upin ipin. Tak sangka pulak masa tu team upin ipin buat karnival. Jumpa dengan pelakon suara mei mei dan kak ros ^^

Lepas tu, hm apalagi balik ah kan. Haha kitaorang balik kul 6. Padahal tambun tutup kul 6.30 petang. Kahkah. Satu hari beb. Pehh memang penat gila. Dengan kes ayah aku hilang pulak tu. Eh? Ok bai


Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.