Sunday, 19 January 2014

Ebiyaki

Assalamualaikum..
Hye !!


Kalau korang ingat atau pernah baca post aku yg lepas leeeepaaaaaaasss tuuuu haaa (sure takde yg baca. aku tahuu) aku ada cerita pasal takoyaki. Tak baca lagi? Alaa siannn diaa. Sila KLIK SINI ye ~ Kalau korang nak tahu, baru harini aku dapat merasa takoyaki ni (sobs) Post tu dah laamaaaa dahhhhhhh and baru sekarang I dapat merasa apa itu takoyaki. Sedih tau

Tadi I pergi angsana tau uolss. Tengah jalan2 kat angsana terjumpa satu kedai ni yang menarik perhatian I. Wahhh excited wa cakap sama lu tau. Kedai takoyaki!!!! Wuuuuu yang lagi best bila yang buatnya ialah kakak2 melayu bertudung manis ayu lagi. So terjamin HALAL dan sedapppp hehehe. 

Ada dua set. Set satu: 4 pcs = rm 5 Set dua: 6pcs = tak sempat baca berapa ringgit sobs sobs :( Jangan marah. Dia ada 4 flavor or isi dalamnya. Contoh macam takoyaki ni dalamnya ada SOTONG. Kalau adiknya pulak, ebiyaki. Dalamnya ada UDANG. Dan ada lagi dua flavor, pun I tak sempat bacaaa. Sebab nak cepat tadi tsk tsk. 




Sedap bak hang wehhhhh. I rasa tak cukup makan 4 pcs. Nak lagi !!! Hm. Dalam dia lembut je. Macam cekodok mak awak semua suka buat tuuu. Tapi, kalau cekodok tu lebih pisangnya. Kalau banyak tepung, keras. Wahahaha. 

Friday, 17 January 2014

Perkenalan

Assalamualaikum..
Hye !!



Ni nak cerita pasal bulan pertama jadi budak form 4 (uhuks) Terasa awkward pulak sebab gua dah lama tak menaip ni haha. Yelah minggu pertama je dah sibuk mengalahkan menteri (katako) Kau hingat form 4 ni honeymoon year kepe?! (bak kata cikgu. asyik cakap benda yg sama je. aku tahulah!) Nak online sekejap je pun rasa macam "Aku kalau on confirm sejam tak cukup" so lebih baik takyah on haha. Hw berlambak walaupun sikit je (faham?)

Dalam kelas aku ramai dak dak cina. So faham2 sendiri ler kan. Satu row budak cina je. Satu row budak melayu je dan sebagainya. Jadi diorang yang cina cina ni duduk dgn geng diorang, bising tahu. Banyak cikgu2 complain pasal diorang. Nak jadikan cerita cikgu gua pun tukarkan tempat sekali dengan kitaorang yg dak dak melayu ni hish. Yang paling sedihhh aku kena tukar tempat dan duduk sebelah budak cinaaa. Muka jiah dah macam nak nangis hahahaha. Tapi takpe. Aku still duduk sebelah jiah cuma lain row saje. 

 Bila dah duduk situ selama berapa hari ntah, gua tak kira. Dannnn kelmarin haaa cerita best. Ketua kelas aku aka ong li xiang (tak tahu betul ke tak ejaan, main bantai je) perempuan tau bukan lelaki hee, tetiba tegur aku. Dia duduk selang sorang je dari aku. Tengah syok buat add math tetiba dia tegur. Dia cakap "Kak, dia mau kenal sama u tapi *senyum* *senyum*" Satu benda wa nak cakap, gua punya monitor ni murah dengan senyuman tau haha. Eh jap. Apa dia panggil aku?! Kak?! Oh myyy.

Mula2 dengar aku tak perasan sangat. Bila terngiang2 gitu, baru perasan. Hahahaha. Dia cakap yang budak cina sebelah aku ni nak kenal dengan aku. Tapi malu lettew. Haha. Habis diorang asyik speaking je. Takkan aku pun nak 'speaking' sekali kann. Aku balas lah "Oh, boleh panggil Ain je" "Ohh aaayinn" Biasalah budak cina kalau sebut nama aku memang tak dengar dengung nya haha.

Well, hari hariku macam biasa je. Lagipun budak sebelah aku ni, aku dah kenal lama sebab dia pss. Sama macam aku cuma jarang tegur je. Aku ni biasalah, tegur kalau rajin. Macam nak tanya something ke apa ke. Baru ringan mulut ni nak tanya. Kalau tak, haramm. Kbai

Ramai nak pindah. Ada yang dapat teknik, sbp dan akan datang mrsm pulak. K fine korang. Aku dah biasa bersendirian. Giteww

Sunday, 5 January 2014

2013 End Giveaway By Queen Typo




Assalamualaikum ...


http://sukasukianiss.blogspot.com/2013/12/2013-end-giveaway.html

2013 End Giveaway by Queen Typo dengan anjuran pihak sponsor dari


Terima Kasih saya ucapkan kpda semua sponsor :) 

Jom semua rakan blogger sertai giveaway yg gempak ini , hadiah yg sangat menarik dan sangat cantik  ..

Tamat 6 Januari 2014


Saturday, 4 January 2014

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog



Assalammualaikum WBT dan Salam Sejahtera.

Hello 2014 Giveaway by Syan Punya Belog

Senarai Hadiah

Top Referral :
Cash RM50 + Fridge Magnet from Turkey

Random :
Chiffon Blouse x 5 Pemenang
Maxi Dress x 3 Pemenang
Perfume x 2 Pemenang
Voucher Shopping bernilai RM5 x 10 Pemenang
T-shirt R4BIA x 5 Pemenang


Jangan lepaskan peluang ini fellas! Just click the banner above and follow the simple rules.
Goodluck and thank you =)




Simple NY Giveaway By Iezwa Razk

Assalamualaikum



(Klik Banner Untuk Join)

Senarai Hadiah :- 3x Pashmina , 3x Tudung Bawal dan 2x Topup RM 5
JOM MERIAHKAN GIVEAWAY NI!!

Tarikh Tamat :- 18 Januari 2014

Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.