Sunday, 31 August 2014

Doktor

Assalamualaikum..
Hai!


Tajuk kita harini best. Okay, siapa yang nak jadi doktor angkat kaki! Cuba cerita siapa yang tak pernah rasa nak jadi doktor? Mesti ada kan. Aku pun sama. Dulu masa sekolah rendah beriya tulis dekat kad yang warna coklat tu nak jadi apa. Ada tiga pekerjaan kan? Muahahah. Aku ingat lagi yang aku nak jadi cikgu, pensyarah dengan jurutera hahaha. Adui, rasa macam nonsense sangat. Bila pikir balik, kenapalah aku pilih nak jadi semua tu. Okay itu semua masa darjah 1. No wonder lah kan.


Sekarang ni aku budak sains tulen dan memang tak lari dengan doktor dan semuaaa pekerjaan yg berkaitan dengan sains. Ye, rasa bosan sangat. Aku bukannya pandai sangat pun bab2 sains ni. Semuanya failed! Ia mengambil masa yang agak lama untuk aku memahami semua topik2 sains. Paling mengujakan apabila tahun depan aku dah spm wuwuuu. Stop it. Sangat tak kelakar. Argh hELP.


Hahahaha sebenarnya aku dah melalut ntah apa apa sekarang ni. Aku nak cerita yang hari khamis lepas aku bedah katak dengan ikan keli untuk experiment bio. Tu je.


Oh ya aku juga buat experiment chemist dengan bermacam macam jenis bahan dan semua bahan itu adalah sejenis cecair. Semua kawan aku merungut sakit pinggang sebab asyik berjalan ke sana ke mari mencari pelbagai cecair tersebut. Tapi sebenarnya best tau. Kita ukur liqiud tu then masuk dalam test tube lepastu tengok reaction nya. Dah dah dah dah lahtu cerita pasal chemist. Aku nak cerita pasal bio je senanya. Daripada tadi tauuu. mencik!


Sorry mr. froggy. I lurf youuu <3



Katak ni sebenarnya katak makan yang budak2 cina kelas aku beli kat kedai makan. So kira senang lahkan diorang beli untuk group2 lain sekali. Lepas je katak tu kena chloroform, erm kira biasalah kot kalau dia masih bergerak lagi. Cikgu aku cakap katak ni punya kulit tebal sbb payah sangat nak pengsan hahahahah. 


Dah siap2 nak bedah tu boleh pulak katak tu tersentak. Engko tahu tak betapa terkejutnya kitaorg. Memang takleh cover kejeritan memasing. So, kekdahnya terpaksa qama dengan rabiah hold katak tu dan aku tukang bedah. Tak payah cakaplah aku punya nervous sampai menggigil tangan sekali suara aku pun gagap hahaha.


Yang paling aku benci tengah2 bedah, this froggy tetap bergerak and i was like Ya allahhhhh.... Cikgu siap cakap "Cepat sikit buat kerja tuu. Kalau awk tengah bedah patient, boleh mati patient awk sebab lambat sangat." Aduh, sangat deep. Diorang pulak paksa aku suruh bedah cecepat. Masalahnya, scaple (pisau) tu tumpul. Sebab tu, aku buat kerja lambat mcm siputt. Haih nasib badan ~


Tadaaaaa! Acaner dah boleh lepas jadi doktor ke tak? Hhahaha memang TAKLAH. Tak nak jadi doktorlah macam ni. Macam susah je muahaha. Tapi kann.. aku memang tak minat sangat dengan doktor. Aku minat benda2 yang melibatkan kulinari, bakery and etc. Haa bab2 masak ni memang gua MINAT gila. Cuma tak berkesempatan nak belajar dan buat dekat rumah je hehe.


p/s: Aku tak suka orang yang memperlekehkan minat aku. Diam diam sudeh

Friday, 15 August 2014

Recently

Assalamualaikum..
Hye!


Olympiad Matematik Kebangsaan 2014 @ UTM 

Ini merupakan kali pertama aku join OMK ni. Nak ada pengalaman jugak join exam OMK. Aku rasa sekolah aku kot yang paling ramai join omk ni. Yelah, mana tak ramai sampai 6 buah bas pergi. Sekolah lain aku tengok semua naik kereta je. Heheh. Sebelum masuk dewan tu kan, aku rasa mcm berdebar. Kah! Macam dulu dulu sebelum masuk dewan exam masa pmr.




Hari Keusahawanan 2014 @ TDS 

Hari keusahawanan merupakan hari yg aku tunggu2 setiap tahun. Sebab? Sebabnya hari tu ialah hari syurga makanan !! Hahaha aku tak boleh miss okay setiap tahun. Wajib datang! Lagi2 tahun ni aku kena jaga kedai kelab koperasi. Hari keusahawanan ni diadakan sabtu lepas. Cikgu aku jual makanan iaitu chicken chop, bubur ayam, bakso dan chicken crispy. Kitaorang semua pepagi dah sibuk goreng ayam semua. Lagi susah bila kerja2 ni dibuat oleh semuanya perempuan. Tu pun helmi secara sukarela nak tolong. Kalau takk.... =.=

Tapi yang tak bestnya bila kena jaga kedai kita tak boleh nak pergi jalan2 ke kedai lain. Yang bagusnya pulak kita boleh jimatkan duit dan pada masa yg sama kita akan mengeluarkan peluh huhuhu. Habis berbelang muka aku. Apa nak buat.. dah nasib badannn..


Open House 

Lepas je balik dari hari keusahawanan, aku dengan jiah terus balik rumah dengan tak mandinya apa terus keluar pergi rumah qamarina. Wahaha tapi yg paling kesian dekat jiahlah. 1 hari tak balik rumah sebab dia balik rumah aku lepas balik sekolah. Nasib baik rumah qama senang cari. Ayah aku macam tahu2 je kat mana rumah dia. Chap chap cuss lepas mengisi perut yg dari sekolah asyik minta makan je, kitaorang pun pergi rumah amiza pulak. Satu taman je pun.

Memang drpd sekolah rendah dulu beriya iya amiza ajak aku pergi rumah dia dann baru sekarang aku berpeluang jejak rumah dia. Tu pun aku dah fikir mesti tak jadi sebab memasing penat lepas goreng ayam hahaha. Lepas rumah amiza kita pun beralih ke rumah wani pulak. Nasib dekat je so, jalan kaki jelah. Yang penting tak ada anjing dekat kawasan situ. Oh pls aku fobia dengan anjing. Ahaha k dah. Kalau dah dekat rumah kawan memang wajib ber-selfie kan. So lets ----




Cakap nak gempak macam ada 100 selfies padahal 3 je muahahah. Ada banyak gambar senanya tapi nanti aku takut phone aku termuntah sebab banyak sangat selfies ops


p/s: Post ni aku dah lama perap tak publish2. So, terpaksa siapkan ayat terakhir hmmm. Makin malas ye engko ain nak nulis blog!

Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.