Friday, 5 September 2014

Drama 'Gulp and Gasp'

Assalamualaikum..
Hai!!


Gulp and gasp ni adalah salah satu drama dalam literature form 4. Teacher aku pun suruh kitaorang semua satu kelas kena berlakon ikut group memasing. Dia akan bagi markah oral untuk drama ni. Jadilah 4 group, satu group ada 9 orang. Group aku ni 1 malaysia tau. Tu pun sebab mula mula group aku ni adalah orang2 yg takde group. So, terjadilah group ain yakni aku hahah. 


Aku dengan sukarelanya nak jadi narrator. Jiah pulak handle music. Tapi lepas diorang setuju nak guna laptop aku untuk music, jadi dengan terpaksanya aku lepaskan narrator aku pada jiah. sobs. Teacher dah bagitahu yg drama ni kitaorang akan present lepas raya. Dia bagitahu seminggu sebelum cuti raya tu. Qama dah gelabah sebab dia pikir naik cuti terus kena present. Punyalah gigih kitaorang ni stayback pepetang kat sekolah siapkan props etc. Hehehe gelabah tak tentu pasal padahal kena present drama tu 3/9 (dah lepas). Kah! Sebulan jugaklah teacher bagi masa. Sebulan tu pun pepagi rabu tu baru siap prop untuk keretapi. Haih memasing memang suka buat kerja last minute tau.


Memang gempak gila lah tengok diorang berlakon. Masing2 pandai je berlakon. Sampai turn group aku je hmmm.. hambar siot. Diorang nervous sangat sampai lupa skrip. Haih kelakar pun ada tau. Yang paling takleh blah bila lupa skrip je ketawa hadui. Sampai teacher cakap, group aku yang paling ceria berbanding yg lain hahahah.


Makcik yg kat belakang tu memang kepoh macam tu.








Kalau tak selfie tak sahlah kan. Hehehe. Sayang korang ketat ketat. 4 Amanah 

Hak Cipta terpelihara 2013 Ain Najiha. Blog design by ME.